Categories: News
Share

Vivent ontvangt nieuwe financiering van PYMWYMIC EN HORTICOOP

Gland, Switzerland September 27 2023

Vivent, de in Zwitserland gevestigde ontwikkelaar  van “wearables voor planten”, kondigt aan dat Pymwymic, een toonaangevende impactinvesteerder, en Horticoop, een coöperatie met ongeveer 400 leden die wereldwijd actief zijn in de tuinbouw, een aanzienlijk nieuw belang in het bedrijf hebben verworven om de uitbreiding naar nieuwe markten te helpen versnellen. De beide in Nederland gevestigde investeerders erkennen het transformerende effect dat Vivents beslissingsondersteunende technologie heeft op het verbeteren van de winstgevendheid van telers en op de duurzaamheid van de voedselproductie.

“We zijn verheugd dat Pymwymic en Horticoop zich als investeerders hebben aangesloten. Deze stap helpt ons het productaanbod te verbeteren, uit te breiden naar nieuwe land- en tuinbouwsectoren en uiteindelijk onze verkoop te vergroten. Beide zetten zich in voor een duurzame land- en tuinbouw en deze betrokkenheid versterkt de groeiende belangstelling van de sector voor een directe terugkoppeling van de plant in de teelt.”

Carrol Plummer, Vivent medeoprichter en CEO

Vivent is pionier op het gebied van unieke AI-gebaseerde technologie die tuinders, boeren en agtech-bedrijven vroegtijdig waarschuwt voor ziekten, plagen, waterstress en tekorten aan voedingsstoffen met behulp van de biologische signalen van de planten zelf. De biosensor/fitbit voor planten van Vivent waarschuwt ver voordat visuele symptomen zichtbaar zijn zodat telers de juiste teeltmaatregelen kunnen nemen. Vivent’s Biosensor is het eerste commerciële diagnostisch systeem voor de gezondheid van gewassen dat is gebaseerd op plantelektrofysiologie. Plantelektrofysiologie gebruikt het interne elektrische signaalnetwerk van planten om groei, voortplanting en verdediging te coördineren.

“Met behulp van recente ontwikkelingen in machine learning kunnen we nu het interne netwerk van planten ontcijferen en precies zien wat ze nodig hebben”, “Met onze nieuwe investeerders kunnen we aan meerdere duurzame, plantgestuurde landbouwsystemen werken .”

Dr Nigel Wallbridge, medeoprichter van Vivent

De technologie leidt tot geoptimaliseerde teeltrecepten, verhoogde opbrengst en verbeterde effectiviteit van gewasbescherming. Het stimuleert ook milieuvriendelijkere gewasbeschermingsoplossingen – dus meer voedsel met minder input.

“We zijn overtuigd van het disruptieve potentieel van de technologie en daarom enthousiast om het team van Vivent te ondersteunen”

Wilco Schoonderbeek, Director Investments bij Horticoop BV.

De oplossingen van Vivent worden met succes toegepast in hightech kassen en Vertical Farms en worden in toenemende mate gebruikt voor vollegrondsteelten, zoals aardappelen, appels, druiven en suikerbieten. Dit betekent dat Vivent een breed scala aan telers en gewassen in Europa en Noord-Amerika kan bedienen.

Daarnaast werkt Vivent samen met producenten van innovatieve landbouwtechnologie, waaronder nieuwe gewasbeschermingsmiddelen, meststoffen, irrigatiesystemen en LED verlichting om de reactie van planten op deze behandelingen te demonstreren. Ook plantenveredelaars kunnen snel de reactie van nieuwe plantvariëteiten op een breed scala aan gewasstressoren beoordelen.

“We zijn verheugd Vivent te ondersteunen om de ‘taal van planten’ te verstaan en onze kennis te verdiepen over hoe we stress bij planten kunnen beheersen. Het is bijzonder om precies te zien hoe planten reageren op stressoren in de omgeving en om te leren hoe we deze signalen kunnen gebruiken ter ondersteuning van een beter gewasbeheer in het licht van de klimaatverandering.”

Monique Meulemans, Pymwymic Investment Manager

Over Pymwymic:

Pymwymic loopt sinds 1994 voorop in de overgang naar investeren met zorg voor mens en planeet. Gesteund door 200 individuen, families, ondernemers en investeerders en vergezeld door institutionele beleggers, hebben ze twee op de Duurzame Ontwikkelingsdoelen gerichte impactfondsen gelanceerd. Pymwymic’s Healthy Ecosystems Impact Fund I (gesloten in 2021) heeft negen bedrijven in portefeuille (waarvan er twee zijn verkocht) die oplossingen bouwen om onze ecosystemen te behouden en te herstellen. Op dit moment investeren ze via het Healthy Food Systems Impact Fund II, waarbij ze de ondernemers ondersteunen die ons voedselsysteem van boer tot bord transformeren.

Voor vragen kunt u contact opnemen met Monique Meulemans viamonique@pymwymic.com

Over Horticoop:

Horticoop, opgericht in 1904 en gesteund door ongeveer 400 leden die professionele glastuinbouwbedrijven runnen en door bedrijven die actief zijn op het gebied van belichting, klimaat, technologie en substraten in de tuinbouw, investeert in bedrijven in verschillende stadia van volwassenheid die Controlled Environment Agriculture (CEA) transformeren. Met langetermijninvesteringen en door de leden en bedrijven met elkaar in contact te brengen, creëren ze een gezonde toekomst voor CEA, transformeren we een industrie die moet voorzien in de behoefte van een groeiende bevolking en bevorderen we tegelijkertijd duurzaam beheer van hulpbronnen.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met David Brand, Communication & Community Manager bij Horticoop op telefoonnummer +31 (0)6 11648594

Over Vivent:

Vivent is opgericht door bekende serie-ondernemers Carrol Plummer en Dr. Nigel Wallbridge, die nu hun vaardigheden op het gebied van informatieverwerking en telecommunicatiesystemen hebben toegepast op biologische netwerken, met een initiële focus op gewassen. Vivents team van deskundige plant- en datawetenschappers en ervaren commerciële mensen hebben samengewerkt met toonaangevende landbouwinstituten, universiteiten, gewasbeschermingsbedrijven en telers om deze innovatieve aanpak te valideren. Vivent richt zich op high tech glasteelten en hoogwaardige buitenteelten . Meer informatie is beschikbaar op www.vivent.ch

Voor meer informatie, commentaar en beeldmateriaal of voor het regelen van interviews en bezoeken ter plaatse kunt u contact opnemen met Carrol Plummer carrol.plummer@vivent.ch +41 79 511 4627 of Carl Rentes carl.rentes@vivent.ch +31 6 46900533.

Bezoek ter plaatse: Journalisten worden uitgenodigd om op aanvraag een bezoek te brengen aan Vivent’s laboratorium in Gland, Zwitserland of aan ons field lab in Tomatoworld, Honserlersdijk om de technologie in actie te zien (en te fotograferen/filmen).

Related Posts

  • Continue reading...
  • CHV collab Vivent
    Continue reading...
  • Vivent logo
    Continue reading...
  • LeMonde
    Continue reading...